Jeg har startet ny nettbutikk denne sommeren, og jeg er skikkelig stolt! Som jeg tidligere har nevnt, så driver jeg jo med å lage smykker på fritiden, og jeg selger dem på messer litt her og der.

Men siden jeg tross alt jobber profesjonelt med markedsføring på nett, så var det jo naturlig for meg å lage en nettbutikk også.

Jeg brukte noen dager av sommerferien min til å sette opp butikken på Elyse.no, og lanserte den 3. august. Forrige helg kjørte jeg min første mikro-promo på Facebook, og solgte 7 armbånd på rappen! Jeg ble kjempeglad!!

Noen av armbåndene jeg lager

Ja, jeg vet det. 7 armbånd er ikke akkurat noen business å skryte av. 😂 Men av en eller annen grunn er jeg stoltere av de 7 armbåndene jeg solgte sist helg enn av den hundremillionerkronersomsetningen jeg vet jeg har bidratt til i mange kundebedrifter.

Og kanskje det er fordi målestokken her ikke egentlig er penger. Målestokken er glede! Jeg har laget noe med mine egne hender, og noen liker det godt nok til å betale penger for det. Det føles veldig godt!

Det er nemlig noe med sånne kjøkkenbenk-virksomheter som blir spesielt nært og personlig. Jeg kaller det «hjertebarns-business» i mitt eget hode, fordi poenget er ikke egentlig så mye det at det er en business, men at det er noe du virkelig brenner for. Noe du elsker å drive med. Noe du bruker fritida di på.

Min venninne Benedikte designer stoffer og syr puter. Jakob spiller bass i to band, og designer dessuten platecovere for musikervenner. Noen underviser i yoga, andre lager porselenskopper, skriver fan-fiction, maler bilder eller koker såpe.

Mange hjertebarns-businesser er kreative. Noen er idealistiske. Det som driver oss er ikke først og fremst økonomien i det, men det å få uttrykke seg, ha det gøy og kanskje til og med bidra til en bedre verden. Og så er det en kjempebonus at det blir penger av det i tillegg.

Jeg har ikke tenkt å leve av å selge smykker. Jeg har tenkt å fortsette å leve av å holde kurs, men jeg elsker å lage smykker i tillegg. Og så syns jeg det er gøy å pusle med en nettbutikk som bare er for kos.

Sånn ser det ut når jeg har fotoshoot av produkter til nettbutikken.

Tror du ikke at det er koselig å sitte og oppdatere nettbutikk, sier du? – Nei, kanskje ikke så mye når det er jobb; men jo, veldig, når det er hobby.

Og nettbutikken min er selvfølgelig bare en hobby.

Men det er en hobby jeg varmt kan anbefale! Publiseringsløsningen WordPress med netthandels-utvidelsen WooCommerce som jeg bruker er begge gratis, så nettbutikken koster meg samlet en snau tusenlapp i året for domene og webhotell. Det er alt. Betalingsløsningen Pay Pal tar i tillegg 3% av omsetningen når folk betaler med kort, men det er greit nok. Det koster ingen ting å sette opp betalingsløsningen, ikke fast pris for å drive heller – så det er bare transaksjonskostnaden det er snakk om.

Kort sagt så skal jeg altså ikke selge så veldig mange armbånd før det hele går i pluss. Og i tillegg får jeg noe veldig gøy å drive med.

Så kanskje du, eller noen du kjenner, også burde ha en nettbutikk? I så fall kan du gjerne si fra til meg, for jeg lurer på å starte Facebook-gruppe for oss som driver hjertebarnsbusiness på si’.

Jeg er sikker på at det finnes ganske mange av oss!

Hobby-netthandleren er storforbruker av sine egne varer. Her sammen med bassisten og coverdesigneren. Foto: Vigdis Bjørnøy

Få varsel om nye blogginnlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *